Media

 

Toppbetyg för Häggdånger förskola

Häggdångers förskola jobbar mycket bra med matematik, naturvetenskap och teknik. Det visar en granskning som Skolinspektionen gjort. Enligt inspektionen så erbjuds barnen ”en verksamhet av hög kvalitet” inom de områden som granskats.

På Häggdångers förskola var glädjen stor när granskningsbeslutet kom.
– Vi jobbar medvetet med de här områdena så det är väldigt roligt att få den här bekräftelsen, säger förskolechefen Ulrika Ellenberg.

Granskningen i Häggdånger är en del av ett projekt där 22 slumpvis utvalda förskolor i hela landet ingår. Under två dagar var Skolinspektionen på plats och observerade vad som hände samt intervjuade personal och chefer. I beslutet står bland annat att ”Verksamheten präglas av en tillåtande atmosfär, följsamhet och stor flexibilitet där barnens intresse och erfarenheter ligger till grund för verksamhetens utformning”.

– Det är just så vi jobbar. Vi vill fånga upp barnens frågor och idéer när de uppstår i vardagssituationer och utforska dem vidare, säger förskolläraren Jenny Karlsson.

Till exempel har barnen i Häggdånger studerat myror på närmare håll och provat att smälta is på olika sätt. Barnen har också fått prova vad som sjunker och flyter och precis som sagans tre små grisar byggt hus av olika material.
På förskolan finns också mycket saker att pilla på och experimentera med och Skolinspektionen beskriver miljön som innehållsrik, inbjudande och utformad på ett medvetet sätt.
(Text plockad från mynewsdesk.com 2017-02-07)

 

 

Allehanda 2016-08-16

Supersurf på nätet i glesbygden – Bredband för 81 miljoner i EU-projekt.

Nu har spaden satts i jorden för den stora satsningen på bredband i länet. Utbyggnaden av fibernätet ingår i Sveriges största bredbandsprojekt som ska koppla samman tätort och glesbygd.

 

 

Allehanda 2016-06-16

Startar fiskeprojekt i Häggdånger – Här kan du fiska regnbågslax.

Gillar du att fiska, men tycker inte om långa besvärliga skogspromenader. Nu öppnar Laxdammen i Dal, utanför Härnösand.

Läs hela artikeln här: http://www.allehanda.se/vasternorrland/harnosand/startar-fiskeprojekt-i-haggdanger-har-kan-du-fiska-regnbagslax

 

Allehanda 2014-11-13

Häggdångers skola duktiga på miljö

Häggdångers skola är duktiga på miljöarbetet. För andra gången får de kommunens miljöstipendium.
– De är jätteduktiga på att lyfta miljöfrågorna, säger Amanda Lind (MP) ordförande i samhällsnämnden som tillsammans med kommunens miljöhandläggare Monica Friman delade ut stipendiet under torsdagen.

Läs hela artikeln här: http://www.allehanda.se/angermanland/harnosand/haggdangers-skola-duktiga-pa-miljo

Comments are closed.